Alternative brug af container

De fleste kender de klassiske 20 og 40 fods containere som vi ofte bruger til fragt eller opbevaring. De er ofte ret billige og kan nemt transporteres, hvilket er med til at gøre dem så populære. Men faktisk kan de også modificeres i stor stil, og her er der en hel del som har været meget kreative. Nogle firmaer som eksempelvis danske DC Supply A/S har enda specialiseret sig i at lave disse typer af special containere til forskellige formål. F.eks. beboelses container, et mobil køkken, bade container, skurvogn, pavillon og mange andre spændende typer af specialcontainer løsninger til både firmaer og private. Men der er også rigtig mange private gør det selv typer som elsker at bygge om på disse container løsninger og modificere dem efter behov. Lad os prøve kigge på et par af de mere skæve ideer inden for alternativ brug af container.

Læs mere om special container løsninger

Bolig container

De er flere forskellige folk, som har bygget en bolig ud af et par 20 fods containere. For mange kan det være en nem og meget billig måde at få lidt ekstra plads på. Det er ikke altid den pæneste løsning, men hvis æstetik ikke er så vigtigt, er det jo en ganske udmærket løsning. Prisen på disse er jo ofte mindre end hvad et nyt tag koster på et almindeligt hus. Her er et par eksempler på beboelses i containere.

Beboelses container løsning via 20 fods modeller

Et eksempel på et flot hus bygget med containere

Container messestand

Anden form for brug af disse specialcontainere er f.eks. som salgsbod eller messestand, hvor man bygger en traditionel 20 fods container om til et mobilt salgssted. F.eks. en kaffebar, en isbod eller hvad det nu engang er man vil sælge. En lidt sjov og alternativ måde at bygge en salgsbod på, og så er den endda rigtig nem at flytte rundt efter behov.

Se flere eksempler på gør det selv container projekter

container salgsbod - sjov og effektiv specialcontaner


messestand i en special container

Mobil køkken

Med et mobil køkken kan du lave kvalitets mad hvor som helst (som frem du er en dygtig kok). Evt kan et mobilkøkken kombineres med en messestand som overstående, for på den måde at have både et sted at lave maden, og et sted at serverer den. Smider du en container pavillon oven i købet, så har man faktisk en lille restaurant bestående af 3 20 fods containere. En restaurant som kan flyttes efter behov.

Et mobil køkken i en container

Som i kan se på overstående billeder, så er der en del forskellige muligheder når det kommer til brug af containere. Det er faktisk ikke så svært igen at ombygge en standard model til en kreativ specialcontainer, som tjener et helt andet formål. Og så er det oven i købet en ret sjov hobby. Det kræver dog en smile snilde og er man er lidt af en gør det selv type.

Her er en kort youtube video, som viser nogle flere eksempler på container boliger