Anmeldelse Aeron Kontor Stol

Bæreseler og bæresele til spædbørn og babyIngen design studie er komplet uden en: Daniel West Aeron stol.

Kontorstole er alvorligt farlige skriver Daniel West. Super- kunstigt de synes godartet ; spinkle håndtag og autistiske hjul garanterer næppe en FBI Most Wanted post. Men dette blandness er illusorisk. Deres patetiske konstruktion er den kræft i arbejdsmiljø – en tavs epidemi af uagtsomhed, der ødelægger levebrød overalt.

Problemet er chokerende almindelig og chokerende enkel. Tag Amerika. Hver arbejdsdag, 40 millioner kontorarbejdere bruger kontorstole, men de design principper bag de fleste af disse stole er grundlæggende forkert. Massemarkedet møbler er rettet mod den midterste jorden : et sæt af generaliserede fysiske parametre, der angiveligt omfatter 95 procent af befolkningen. Det betyder, at to millioner amerikanere hver dag sad i den forkerte stol ; svarende til de ansatte hos General Motors, PepsiCo, Ford, IBM, Baby Bæreseler og General Electric kombineres. Oven i dette, er en anden otte millioner skønnes at have utilpassede stole, hvilket betyder 10 millioner mennesker om dagen risikoen for skader arbejdsplads i USA alene. For nogle øjne, der er uden fortilfælde virksomhedernes misbrug…

Denne løbende skandale inspirerede en design klassiker. Den Aeron stol, udgivet i 1994 af Herman Miller, var en grim mirakel funderet i empirien. “Det kom til at betyde et nyt paradigme i kontorstole,” siger Paola Antonelli, kurator, der bragte Aeron i MoMA permanente samling. Dette nye paradigme blev rummeligt design. Designere Bill Stumpf og Don Chadwick begyndte med de antropometriske data er fælles for alle kontorstole. Den ’95 procent ‘ dogme dikteret de sigter for median på bekostning af periferien. I stedet Stumpf og Chadwick anerkendt de ikke designe en stol, men tre. Nogle af dem var også til børn og babyer, men det var især voksen modellerne som fascinerede de fleste.

Aeron stol eksploderede
Byg din egen? Ikke en chance… se hvor mange dele der er…

med24 stolTidligere designere havde søgt en hellig gral af universalitet, en stol, der ville passe alle de organer, uanset form eller vægt. ” En stol til at passe alle størrelser ville have været en forfærdelig kompromis, men ved hjælp af tre størrelser, vi kunne tjene en langt bredere demografisk,” siger Chadwick. Konceptet var gamle – sko, jakkesæt, bæreseler, senge – dens anvendelse til kontorstole var rigtig stor på den tid. Differentiated stole var blevet anvendt i skolegang i årevis. En 1940’erne undersøgelse af australske skolebørn fandt, at selv blandt børn i samme år variation i kropsstørrelse berettiget seks forskellige størrelse stole.

Men kontormøbler sektor var drevet af profit, ikke godgørenhed. Stole brød ned i to stumpe kategorier: udøvende og budget. Et par tusinde pounds købt en valnød – finer, kalveskind -dækket bestyrelseslokale trone ; afføring ville gøre for personalet. Denne plutokratiet havde en særlig chauvinistisk twist : de fleste sekretærer er kvinder, de fleste kvinder er mindre end mænd, og dermed kvindelige sekretærer ikke alene sad på billigere stole, men stole, der var designet til større rørige mænd.

Det var en kendsgerning ikke tabt på Chadwick. “Kvindelige sekretærer sad i frygtelig ubehagelige stole, men sad i dem længere end deres overordnede,” siger han.” Filosofien bag Aeron var demokratisk : den person, der sidder længst fortjener den mest komfortable stol. ” Det er helt sikkert diskuteres, hvor demokratisk en 11.000 stol kan være, men det Aeron lancering prisen var mid -market alligevel og er bestemt noget som har været med til at påvirke vores anmeldelse af denne Aeron Kontor Stol.

Nyskabelsen stopper ikke ved dimensionering ; Aeron s materialer og form, var banebrydende for. Snarere end at begynde med en skitse eller et stof farveprøve, Stumpf og Chadwick forpligtet sig til, hvad stoffer og former blev bedst egnet til opgaven – ikke et nemt valg for to æstetikere. I stedet for svampet skum sugetabletter de udviklet en støttende plastik vævning, der tillod luft at cirkulere til ryg og lår, mens du sidder.

Dette materiale, som er opkaldt pellicle, var også mere miljøvenlig end traditionelle løsninger som mindre af det var påkrævet. Den Aeron tilgivende vandfald læbe, høj ryg og armlæn ydes fleksibilitet sitter, der præsenterer en lang række kropsstillinger, der var både sund og afslappende. Dette var ortopædisk tvang i den blideste forstand, ikke en skør victorianske spændetrøje af ‘perfekt’ kropsholdning. Det er et resultat, der minder om Charles Eames ‘point at stole skal udformes for, hvordan folk sidder snarere end hvordan de skal sidde. Herman Miller kaldte det topografiske neutralitet.

Aeron stol : Marc Justus
Hvad…? Det er den Comandare Chair ( prototype) af Marc Justus. Tilsyneladende konstruktion,
baseret på Aeron, er mere hensigtsmæssigt at nutidens digitale generation ( dvs. det lænes )

Den Aeron var raffineret og progressiv, men ingen stol er perfekt. Meget tilpasning ” funktionalitet ” skyldte mere til patenteret gimmickry end væsentlig customisability. Herman Miller har bunker af online-dokumenter om, hvordan at maksimere Aeron potentiale med arm lystfiskeri, tilt begrænse og PostureFit ™. Skulle en formodet design klassiker være dette kompleks ? »De justeringer på stolen skyldtes den korte, ” indrømmer Chadwick, “Historien har vist, at en masse der bare ikke. ” Så Aeron overensstemmelse med den gamle 70/30 design gåde : den gennemsnitlige kunde vil kun bruge 30 procent af den samlede funktionalitet. Trods dette Aeron unikke Guldlok tre eksemplarer sikrer, at mindre justering er nødvendig.

Den Aeron sande værdi ikke var dens tekstur, form eller dimensionering. Det var en triumf for empirisme løbet æstetik, bevis for, at skønhed er illusorisk i tilfælde af værktøj. Fordi det er, hvad en arbejdsstol er : et redskab til at holde dig komfortabel, sikker og støttes – ikke forført. “The Aeron har ikke et kønt ansigt, men som et intelligent sind it-projekter skønhed,” siger Chadwick. Mies van der Rohe engang bemærkede, at det var lettere at designe en skyskraber end en god stol. I World Trade Center lobby – den mest posthumt ikoniske af alle virksomhedens rum – Aerons var formanden for valg.

Alligevel ironisk nok, kan Aeron bedst husket som kortform for dotcom år; internet start-ups var fyldt med dem. Dens arv udlevet deres fiasko selv. Stolen er stadig sælger i showrooms over hele verden og endda online, i Second Life.