Er en bæresele pengene værd?

Som du som nybagt forældre og overvejer om du skal købe en bæresele eller ej? Så er du bestemt ikke alene om at stå i den situation. Bæreseler er blevet rigtig populære, og med god grund. Men mange syntes dog stadig de er en smule alternative, og det var jo ikke noget man brugte dengang far var baby. Nu om dage er der rigtig mange forældre som vælger at bruge bæreselen, en slynge eller vikle. Men der er stadig rigtig mange som enten ikke helt ved hvad det hele drejer sig om, eller stadig syntes det vil være lidt for underligt at gå med et sådant stykke babyudstyr. Lad os se lidt på nogle af de mange fordele der er ved at benytte en sådan bære sele.

Læs også: Gode grunde til at benytte bæreseler

Bæreseler hjælper med at knytte bånd til dit barn

Når man bruger en bæresele, så er dit barn meget tæt på dig i forhold til hvis barnet lå i en barnevogn. Spædbørn ser ikke ret langt, da det går lidt tid inden deres syn er fuldt udviklet, så bare det at barnet kan se sin mors ansigt hjælper rigtig meget. Du ligger også selv mere mærke til dit barn, når du bærer rundt på det. Som mor er du også mere tilbøjelig til at henvende og snakke til dit barn, mens du bære rundt på det i en bæresele eller slynge. Dette er med til at styrke det bånd, som er imellem forældre og barn.

vælg den rigtige sele til din baby
Eksempel på bæresele fra babybaereseler.dk

Spædbørn er mere trygge i bæreseler

Når vi taler tryghed har bæreseler også en kæmpe fordele over en babyseng eller barnevogn. Hvis det er en god ergonomisk bæresele, så sidder barnet i en m-position, som faktisk minder en del om den måde barnet lå på inde i sin mors mave. Barnet kan som den gang det lå i maven, også høre sin mors stemme og hjerteslag, hvilket er med til at få det til at føle sig sikker og trygt. Et barn som føler sig sikker og tryg, er mindre tilbøjelig til at græde og er generelt mere rolig.

Du får mere motion med en bæresele

Bære du rundt på dit barn i dine arme, så bliver du meget hurtig træt i armene og skulderne og stopper efter lidt tid. Bære du rundt på dit barn i en babysele, så er det noget helt andet. Her fordeles barnets vægt ud, så du ofte ikke syntes at han eller hun, er særlig tung at bære rundt på. Dette gør at du nemt kan tage en god lang gåtur mens barnet falder til ro, og samtidig få lidt ekstra motion. Noget som normalt kan være rigtig svær at få tid til som ny mor eller far.

Selvom bæreseler kan være en rigtig god ting, så kan de ofte ikke helt erstatte en god gammeldags barnevogn. Skal man ud på de lange ture, så er barnevognen ofte at foretrække. Det samme gælder hvis barnet lige skal sove en times tid, mens man drikker kaffe med en veninde, så er en barnevogn også bedre end en bære sele. Så for langt de fleste forældre er en bæresele bestemt pengene værd.

En lille video der viser brugen af bære-seler til børn:
Eller se den på https://www.youtube.com/watch?v=gqDYxJdTPiA