Hvorfor skal brænde være så dyrt?

brænde eller briketter hvorfor skal det være så dyrt at købe sit brænde lokalt fremfor at købe det over Intenettet hos butikker som f.eks. kvalibrænde.dk eller brikettertilbud.dkNu nærmer vinteren sig med hastige skridt og der skal købes større mænger brænde ind. Men hvorfor skal brænde være så dyrt? Træ er jo noget der er masser af over alt, både i Danmark, Rusland og Sverige hvor størstedelen af det danske brænde og briketter kommer fra. Sidste måned købte vi en hel palle bøgebrænde i Bilka for cirka 2.500 og den er allerede ved at være brugt. Så er det jo man tænker, hvor meget skal der så ikke bruges på en kold måned? Dog er der mindre besparelser ved at købe sit brænde online på sider som f.eks. kvalibraende.dk eller brikettertilbud.dk som begge sælger kvalitets træbriketter og brænde og hvor man kan spare cirka 300-400 i forhold til byggemarker, Silvan og Bilka. Men det betyder dog stadigvæk at der bliver brugt min. 6000,- i brænde på en kold vintermåned hvilket jeg personligt syntes er alt alt for dyrt. Vi kan dog glæde os over at kontorlokalerne her på forlagetathena har fjernvarme og derfor er betydelig billigere at opvarme og at i fremtiden vil priserne ikke stige voldsomt som chancen er for dem som stadig benytte et brænde fyr eller briketter. Her kommer prisen til at stige med op til 30% over de næste 5 år siger rygterne, men mon Danskerne vil acceptere dette sådan uden videre? Det burde jo være grænser for galskaben og mange vil ikke finde sig i hvad som helst.

Dette kommer højst sandsynlig til at betyde at flere og flere vælger at tage turen til tyskland når der skal købes brænde eller briketter, ja selv med den temmelig høje fragt fra disse produkter fra tyskland kan det jo lige frem komme til at kunne betale sig. Især inden for industrien som ofte bruger kæmpe mængder af træpiller vil det være en rigtig god forretning at få leveret tingene fra udlandet frem for at betale de meget høje afgifter de har planer om at ligge på vores brænde her i Danmark. Det er efter min mening helt hen i vejet af det skal være så dyrt at købe briketter og brænde når man tænker på hvor billigt et produkt det faktisk er at producere. Ser vi på nogle af vores nabo lande er det jo helt andre priser vi taler om, lige som med biler har vi alt for høje afgifter på brænde og træbriketter i forvejen herhjemme, så hvorfor skal vi også straffes hvis man ikke lige ønsker at sidde og fryse i sit hus eller lejlighed. Bor man et sted uden tilgang til billig fjernvarme kan det dog nogle gange godt betale sig at fyre op med brænde eller briketter da det er billigere end el og olie men kræver dog lidt mere arbejde i form at påfylde og rengøring af fyret. Se også vores nye artikel om brug af brændeovne i hjemmet her

Vi kan dog altid håbe på at det bliver en mild vinter som den vi havde for et par år siden, men så heldig er vi jo næppe denne gang. Dette var så dagens brok og som altid hjælper det nogle gange at få det ned på skrift frem for blot at gå og tænker over det. Indtil videre ser det dog meget lovende ud og vi kan se frem til at spare en hel del penge på briketter og andre typer af brændsel hvis dette vejr fortsætter resten af vinteren.

Kilder: