Priser på nyt tag

læs mere på gratistagtjek.dkStår du og skal have lave nyt tag på din bolig men har ingen ide om prisen? Dette er et scenarie som rigtig man har prøvet her i Danmark.
Vi vil her prøve at give dig lidt ideer om hvad der kan være med til at påvirke priser på et nyt tag når man står og skal ud og have lagt nyt.

Valg af tagmaterialler
En af de store faktore når vi taler om priser på nyt tag er hvad tagtyper man benytter sig af. Skal man vælge skifer tag, tegl tag, stål tag, beton tag eller noget helt andet? F.eks. koster et skifertag betydeligt mere end et beton tag eller tegl tag. Prisen på tagtyper variere pga. grund prisen for tagsten men også fordi nogle produkter er mere tidskrævende at lægge. Du kan læse mere om de forskellige tagtyper herinde på gratistagtjek.dk eller andre lignende sider hvor du kan læse om tagmaterialler inden du beslutter dig for hvilken tagtype du skal vælge. Nogle af de mest brugte tagtyper her i Danmark i 2014 er skiftertag, tagpap, tegltag, betontag og ståltag til almindelige bolier, til udestuer, sommerhuse, garager osv. er tagpap, bølgeeternit eller eternittag stadig en af de mest udbrede tagtyper.

Tagstørrelse
Jo større dit tag er jo mere koster det at få lagt nyt. Vælger man en dyr form for tagmateriale stiger priser kraftigere end ved valg af en billig hvis man har et stort tag på sin bolig. Tagstørrelsen bestemmes ud fra grund arealet på dit hus og på tagets hældning. Mere mere spist et tag du har jo mere skal du bruge.

Placering i landet
Det er ikke lige gyldigt om man bor på Jylland eller på Sjælland når der skal lægges et nyt tag. F.eks. er prisen på et nyt tag på sjælland betydelige højere end hvis man bor i Nordjylland. Dette skyldes hovedsagligt at lønningerne er temmelig forskellige alt efter hvor i landet man bor. Igen påvirkes prisen yderlig her alt efter tagstørrelsen og tagtyper.

Valg af tagdækker
Ikke alle firmaer har ens prisen og dette afspejles også i prisen på et nyt tag. Et pris tilbud kan ofte svinge med 25-50.000 alt efter hvem man får til at udføre jobbet. Her skal man så igen huske på at pris og kvalitet ofte hører sammen, så selv om et tilbud måske lyder rigtigt godt og billigt kan det nemt ende med at blive det dyreste hvis ens nye tag allerede skal ordnes igen efter få år. Her er et godt råd at udelukkende benytte sig af fagfolk der er med i garanti ordningen, som dækker hvad der må komme af fejl og mangler inden for 5 år. For rigtig mange har dette vist sig at være en rigtig god ide frem for at vælge en sort håndværker eller nogle som ikke var medlem af byg garanti.

Vi vil næste uge følge op med en artikel hvor vi ser lidt nærmere på nogle af de forskellige tagtyper som skifertag, ståltag, tegltag osv. og kommer lidt mere ind på hvad der må være af fordele og ulemper ved hver type af talmaterialer, så du er bedre stillet inden du skal træffe et valg.

Kilde:
Gratistagtjek.dk
valg af tagmaterialler