Solfanger

Eksempel på en klassisk solfangerFlere og flere overvejer i disse dage at installere en solfanger når der skal lægges et nyt tag på deres bolig og bestemt ikke uden grund. El og varme priser er steget temmelig kraftigt over de seneste år og med diverse tilskud der gives til grøn energi og bolig renovering kan det blive en rigtig god investering at installere en sådan solfanger i sit hjem. Du kan få solpaneler der producere elektricitet til din bolig og dermed spare dig for ca. 40-60% af dine udgifter til el eller du kan installere et solcelleanlæg til at producere varmt vand til din bolig og spare penge på varmeregningen. Forhen var en solfanger sådan en stor sort klods man satte op uden på sit tag, hvilke ikke pyntede specielt meget på et hus og også var en af hovedgrundene til at mange valgte ikke at benytte sig af disse, derudover var den mænge energi de kunne levere, især til el, ikke specielt god i forhold til størrelsen på et sådan solfangeranlæg. Dette har dog ændret sig meget over de senere år, nu kan du få nogle meget effektive solfanger som omdanner en stor del af solens stråler til elektricitet men endnu bedre er det, at nu kan man få disse solcelleanlæg indbygget direkte i tag, pænt integreret så man slipper for klodsede tilbygninger på sit tag. Du kan læse mere meget som solfanger generelt herinde på Solfanger fra solcellerenegi.dk hvor du også kan finde oplysninger om f.eks. solceller, solcelleanlæg, solenergi og solpaneler.

Der er mange forskellige typer af solfangere på marked og nogle er mere effektive end de fleste. Derfor anbefaler vi at man undersøger marked ordenligt inden man køber og udelukkende køber fra nogle af de mere kender firmaer som f.eks. tagprofferne så er man sikkert på at det man får er af højeste kvalitet og virker mange år fremover.

Men hvorfor vælge at installere en solfanger i sit tag? Den vigtigste grund er at spare penge på el eller varme, men samtidig værner man også om miljøet, en solfanger forurener ikke, sender ingen Co2 eller affaldsstoffer ud og er en af de reneste energi kilder vi har. Du betaler lidt ekstra for at få en sådan installeret men når den først er betalt af sidder du med god besparelse på strøm/varme resten af tiden du sidder i dit hus. Så spørgsmålet burde være, kan det betale sig ikke at installere en solfanger når der skal lægges et nyt tag?

reklame:
Brug for billige briketter i høj kvalitet? Bøgebrænde der er ovntørret eller lufttørret eller måske en helt anden type af brænde? Alle disse træbriketter er i høj kvalitet og klar til brug. Bestil dine træ briketter og se alle fragt omkostningerne her på Perlcritic – Briketter og brænde